top of page

Gemarineerde chioggiabiet met pesto

  • hetblokhuis
  • 2 apr 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediënten:

  • 2 chioggia bieten

  • 6 eetlepels witte balsamicoazijn

  • 2 eetlepels honing

  • 200 gram walnoten

  • 1 teen knoflook

  • 10 gram verse dropplant of netel

  • 2 dl extra vierge olijfolie (extra vierge)

  • peper en zout

Bereiding:


Snijd de chioggia bieten in dunne plakjes. Roer de azijn en de honing door elkaar en marineer de biet hierin. Doe voor de pesto de knoflook met de walnoten en de dropplant of netel in de keukenmachine en maal alles fijn. Giet terwijl de machine maalt voorzichtig de olijfolie erbij tot er een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schik de plakken biet op een schaal en verdeel de pesto hierover. Combineer met sla en brood of rijst om er een lunch of avondmaaltijd van te maken. Bron: De Hippe Vegetariër

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page