top of page

Gegrilde Romeinse sla met notencrunch



Ingrediënten

  • 2 kroppen Romeinse sla

  • 12 trostomaten (kleine)

  • 1 bosje kruiden (tuin + vers)

Voor de noten

  • 100 g walnoten

  • 1 takje rozemarijn

  • 2 el honing (vloeibaar)

  • 1 kl peperkorrels (roze)

  • ½ kl fijn zeezout

Voor de dressing

  • 1 teentje knoflook

  • 200 ml Griekse yoghurt

  • 3 el citroenmayonaise

  • 1 el whisky

  • zwarte peper en grof zout

Bereiding

Maak de dressing. Pel de knoflook, hak het fijn en roer het door de Griekse yoghurt, samen met de rest van de ingrediënten. Zet koel weg.

Kneus de peperkorrels in de vijzel. Rooster de walnoten kort zonder vetstof in een koekenpan met anti- aanbaklaag. Laat samen met de peperkorrels, de honing, de rozemarijnnaaldjes en een klein scheutje water 3 minuten karamelliseren. Spreid de noten uit op bakpapier en bestrooi met zout. Laat afkoelen en hak grof. Spoel de tomaten. Spoel de sla, schud goed droog en snij de kroppen in de lengte doormidden. Kwast de snijkanten in met olie en leg de slahelften – met de snijkant naar onderen – op de grill op de hoogste stand. Leg de tomaten erbij en laat 5 minuten roosteren.

Leg de slahelften op een houten plank, druppel er de knoflookdressing over, bestrooi met notencrunch en werk af met de geroosterde tomaten en wat gehakte kruiden.


25 weergaven
bottom of page