top of page

Geglazuurde hakurei-rapen

  • hetblokhuis
  • 8 mei 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 28 jul


Ingrediënten:

  • 500 gr jonge hakurei rapen (inclusief loof)

  • ongezouten boter

  • 2 el suiker

  • zout

Bereiding:

Plaats de rapen in een grote koekenpan; voeg water toe om rapen tot halverwege te bedekken. Voeg boter, suiker en een grove snuf zout toe en breng aan de kook.

Kook, af en toe roerend, tot de vloeistof stroperig is en de rapen zacht zijn (ongeveer 15 minuten).

Voeg het loof toe aan de koekenpan en kook op middelhoog vuur, af en toe roeren, tot het net verwelkt (2-3 minuten). Breng op smaak met zout.

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page