top of page

Curry van kip met koriander


Ingrediënten:

  • 500 g kipfilet, in blokjes

  • 200 g sperziebonen

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 4 chilipepers, fijngesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

  • 1 el gember, geraspt

  • 2 kl vissaus

  • 125 ml kippenbouillon

  • 200 ml kokosmelk

  • 1 el olie

  • 40 g koriander

  • 4 limoenblaadjes

Bereiding:

Doe de ui, gember, knoflook en koriander in een blender. Voeg er de vissaus, de limoenblaadjes en de chilipepers aan toe en mix fijn tot een pasta.

Verhit de olie in een pan en voeg de currypasta toe. Laat 5 minuten stoven. Roer hieronder de kip. Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 minuten sudderen.

Voeg de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten sudderen. Verdeel het gerecht over de borden en serveer.


Bron: 15 gram

bottom of page