Ingrediënten:
500 g kipfilet, in blokjes
200 g sperziebonen
1 ui, fijngesnipperd
4 chilipepers, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 el gember, geraspt
2 kl vissaus
125 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk
1 el olie
40 g koriander
4 limoenblaadjes
Bereiding:
Doe de ui, gember, knoflook en koriander in een blender. Voeg er de vissaus, de limoenblaadjes en de chilipepers aan toe en mix fijn tot een pasta.
Verhit de olie in een pan en voeg de currypasta toe. Laat 5 minuten stoven. Roer hieronder de kip. Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 minuten sudderen.
Voeg de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten sudderen. Verdeel het gerecht over de borden en serveer.
Bron: 15 gram
コメント