top of page

Curry met zoete aardappel en bloemkool


Ingrediënten:

1/4 bloemkool 3 wortelen 2 zoete aardappelen 1 ui 200 gr kikkererwten Kokosmelk Witte rijst P&Z Kerrie, koriander, kurkuma, verse gember


Bereiding:

Uitje fijn snijden en stoven. Zoete aardappelen en wortelen schillen, in blokjes snijden en aan de pan toevoegen. Bloemkool in kleine partjes verdelen en bij de rest voegen. Scheutje water toevoegen (eventueel ook wat bouillon), kruiden naar smaak toevoegen en deksel op de pan zetten. Regelmatig roeren en op laag vuurtje laten garen. Kikkererwten (reeds gekookt!) toevoegen. Na kwartiertje kokosmelk toevoegen en nog een 10 tal minuten laten sudderen met deksel op de pan. Gaartijd hangt af van grootte stukken groenten, dus af en toe eens prikken om te kijken of de bloemkool gaar is.

Comments


bottom of page