Curry met warmoes en nieuwe aardappelen


Ingrediënten:

  • portie warmoes voor 4 personen

  • 2 eetlepels zonnebloemolie

  • 1 ui, gehalveerd en dan in fijne schijfjes gesneden

  • 3 teentjes knoflook, gepeld

  • 1 groene chili, de zaadjes verwijderd en fijngehakt

  • 3 cm gember, geschild en fijngehakt

  • 1 theelepel garam masala

  • ½ theelepel mosterdzaadjes

  • ½ theelepel gemalen komijn

  • ¼ theelepel gemalen kurkuma

  • 3 kardamompeulen, opengemaakt zodat je de zaadjes kunt gebruiken

  • 350 gr nieuwe aardappelen, in vierengesneden

  • 250 gr volle yoghurt

  • 1½ theelepel tomatenpuree

  • een klein bosje koriander, grof gehakt

  • een kleine handvol amandelen,

  • cashewnoten of pistachenoten,

  • geroosterd en gehakt

  • versgemalen zwarte peper

  • zeezout

Bereiding:

Maak de warmoes schoon en verwijder de bladeren van de stelen. Snij de stelen in

stukken van 2-3 cm en de bladeren grof.

Verwarm de olie in een grote pan op een matig vuur, voeg de ui toe en fruit lichtjes.

Probeer van de knoflook, chili en gember een soort pasta te maken (bv in een vijzel),

maar als dit niet goed lukt, kan je ze ook zo toevoegen. Laat een paar minuten


meestoven terwijl je het geheel steeds omroert. Doe er de rest van de specerijen bij

en laat nog een tweetal minuutjes meestoven.

Voeg de aardappelen en stukjes warmoesstelen toe en stoof, onder regelmatig

roeren ongeveer vijf minuten zodat alles goed onder de specerijen zit. Giet hier

ongeveer 400 ml water bij – juist genoeg om de groenten onder te zetten. Breng tot

aan het kookpunt, dek af en laat 10-12 minuten pruttelen tot de aardappelen net

gaar zijn. Voeg de bladeren van de warmoes toe, roer goed door en kook nog even

tot deze zacht zijn.

Roer de yoghurt, tomatenpuree en een beetje vocht uit de curry in een apart

kommetje door elkaar. Haal de curry van het vuur, roer de mengeling erdoor, zet

terug op het vuur en laat het zachtjes doorwarmen (als het té warm wordt, zal de

yoghurt schiften). Roer het grootste deel van de koriander onder de curry.

Proef en voeg zout en peper toe indien nodig. Strooi er de noten en resterende

koriander onder en serveer met rijst en naanbrood.

Bron: Hugh Fearnley-Whittingstall (River Cottage)



10 keer bekeken