top of page

Confituur van groene tomaten

  • hetblokhuis
  • 2 jan 2020
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediënten:

groene tomaten, confituursuiker, honing , biocitroenen


Bereiding: Neem best e brede , niet te hoge kookpot. Leg afwisselend een laag groene tomaatschijfjes, daarop een laag dunne citroenschijfjjes en daarop suiker. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Verwarm dit langzaam.... zonder roeren. Als de ganse hoeveelheid opgewarmd is, sluit je de pot af met de deksel en laat je hem e dagje buiten rusten. Herhaal dit proces enkele keren ( afh vd hoeveelheid). Door het herhaaldelijk opwarmen en laten rusten, gaat de citroen heerlijk konfijten en geeft een pittige , wat bittere smaak ad confituur. Proef na enkele opwarmbeurten of het zoet genoeg is , zoniet voeg wat. honing toe of meer of andere suiker. Als de citroenschil zacht is , is de confituur klaar.

Recente blogposts

Alles weergeven
Aubergines met tomatensalsa

Ingrediënten 2 aubergines 3 teentjes knoflook 5 el olijfolie 2 el citroensap 1 el verse oregano peper zout 500 g tomaten (voor de...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page