Confituur meloen / frambozen


Ingrediënten

- 1,5 kg meloen

- 500 gram framboos

- 2 citroenen

- 2 kg geleisuiker


Bereiding

- Spoel de frambozen.

- Halveer de meloen, verwijder de pitjes en schep er met een parisiennelepeltje bolletjes uit (of snij het vruchtvlees in blokjes).

- Breng de meloenbolletjes, het citroensap en de geleisuiker samen in een pan aan de kook.

- Laat 2 minuten zacht borrelend doorkoken.

- Doe er dan de frambozen bij en laat nog even opkoken.

- Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Laat afkoelen


(wil je graag confituur zonder suiker? Kook dan eerst het fruit mals, voeg dan per kg fruit 4 gram agaragar toe, breng opnieuw aan de kook en voeg dan 250gr honing toe per kg fruit. Heel lekkere en gezonde confituur, maar iets minder lang houdbaar dan met suiker erbij)

84 keer bekeken