top of page

Confituur meloen / frambozen

  • Foto van schrijver: Het Blokhuis
    Het Blokhuis
  • 30 jun 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediƫnten

- 1,5 kg meloen

- 500 gram framboos

- 2 citroenen

- 2 kg geleisuiker


Bereiding

- Spoel de frambozen.

- Halveer de meloen, verwijder de pitjes en schep er met een parisiennelepeltje bolletjes uit (of snij het vruchtvlees in blokjes).

- Breng de meloenbolletjes, het citroensap en de geleisuiker samen in een pan aan de kook.

- Laat 2 minuten zacht borrelend doorkoken.

- Doe er dan de frambozen bij en laat nog even opkoken.

- Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Laat afkoelen


(wil je graag confituur zonder suiker? Kook dan eerst het fruit mals, voeg dan per kg fruit 4 gram agaragar toe, breng opnieuw aan de kook en voeg dan 250gr honing toe per kg fruit. Heel lekkere en gezonde confituur, maar iets minder lang houdbaar dan met suiker erbij)

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

Ā 
Ā 
Ā 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

Ā 
Ā 
Ā 
Chips van (rode) bieten

Ingrediƫnten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

Ā 
Ā 
Ā 

Opmerkingen


bottom of page