top of page

Chinese kool uit de oven


Ingrediënten:

  • 1 Chinese kool

  • Scheutje hazelnootolie of extra virgin olijfolie

  • Zwarte peper en/of zeezout uit de molen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de Chinese kool over de lengte in vieren. Laat de stronk eraan zodat de kool niet uit elkaar valt.

  3. Leg de groente op een ovenplaat met de binnenkant naar boven.

  4. Schenk er een beetje lekkere olie overheen en plaats de ovenplaat in de oven.

  5. Rooster de Chinese kool in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin en beetgaar.

  6. Haal de groente uit de oven en serveer als bijgerecht.

  7. Schenk er eventueel nog een klein beetje lekkere olijfolie overheen.

  8. Breng eventueel op smaak met nog een beetje peper en zout.

Bron: madebyellen.com/recept-chinese-kool-oven/

81 weergaven
bottom of page