top of page

Chinese kool uit de oven

  • hetblokhuis
  • 24 apr 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 28 jul


Ingrediënten:

  • 1 Chinese kool

  • Scheutje hazelnootolie of extra virgin olijfolie

  • Zwarte peper en/of zeezout uit de molen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de Chinese kool over de lengte in vieren. Laat de stronk eraan zodat de kool niet uit elkaar valt.

  3. Leg de groente op een ovenplaat met de binnenkant naar boven.

  4. Schenk er een beetje lekkere olie overheen en plaats de ovenplaat in de oven.

  5. Rooster de Chinese kool in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin en beetgaar.

  6. Haal de groente uit de oven en serveer als bijgerecht.

  7. Schenk er eventueel nog een klein beetje lekkere olijfolie overheen.

  8. Breng eventueel op smaak met nog een beetje peper en zout.

Bron: madebyellen.com/recept-chinese-kool-oven/

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page