Ingrediënten:
250 gram champignons
250 gram wit van de prei
twee eetlepels roomboter
twee eetlepels zonnebloemolie
0,8 l kippenbouillon
1 dl slagroom
1,5 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)
twee eetlepels fijngesneden bladselderij
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereiding:
De champignons schoon borstelen en in plakjes snijden.
Het wit van de prei in dunne ringetjes snijden, goed wassen en laten uitlekken.
Een mengsel van twee eetlepels boter en olie verhitten in een soeppan en hierin de fijngesneden champignons en ringetjes prei zo kort mogelijk om en om bakken, tot de prei wat glazig is geworden.
Hittebron verlagen en de bouillon eraan toevoegen. Vijftien minuten laten pruttelen. Vervolgens het bier erbij doen en nog vijf à tien minuten verwarmen.
Tenslotte de slagroom erdoor roeren, fijngesneden bladselderij erbij doen en op smaak brengen met peper en zout. In voorverwarmde soepborden of soepkommen serveren.
Geef hierbij stokbrood of ciabatta brood en drink een goed gekoeld glas Leffe Blond.
Bron: Biercuisine
Comments