Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 130 gr volkoren bloem
- 8 eieren
- 200 gr geraspte oude kaas
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- handvol verse basilicum
- eetlepel gedroogde rozemarijn
- eetlepel kurkuma
- eetlepel komijnpoeder
- 2theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels sesamzaad
- peper en zout
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200°C - Bloemkool in roosjes 10 minuten koken, laten uitlekken - 1 ui in plakjes snijden en bewaring als garnering, andere ui fijnsnijden - Ui, olie, rozemarijn, knoflook bakken tot ui glazig is
- Basilicum in stukjes snijden boven een grote kom - Dan uimengsel mee in de grote kom - Meng eieren, tomaatjes en kaas erdoor - Bloem, bakpoeder, kurkuma en komijn er bij scheppen - Goed mengen, op smaak brengen met peper en zout
- Bloemkoolroosjes erdoor scheppen - Bakpapier in ronde springvorm van 24 cm - Vet binnenkant springvorm in en verspreid de sesamzaadjes over de bodem en zijkanten - Giet het mengsel in de bakvorm - Versier de taart met de plakjes ui en zaadjes - Bak 35 min - Lekker warm met een salade of koud als lunch!
Comments