Bloemkooltaart


Ingrediënten

- 1 bloemkool

- 130 gr volkoren bloem

- 8 eieren

- 200 gr geraspte oude kaas

- 10 zongedroogde tomaatjes

- 2 rode uien

- 2 teentjes knoflook

- 5 eetlepels olijfolie

- handvol verse basilicum

- eetlepel gedroogde rozemarijn

- eetlepel kurkuma

- eetlepel komijnpoeder

- 2theelepels bakpoeder

- 2 eetlepels sesamzaad

- peper en zout


Bereiding

- Oven voorverwarmen op 200°C - Bloemkool in roosjes 10 minuten koken, laten uitlekken - 1 ui in plakjes snijden en bewaring als garnering, andere ui fijnsnijden - Ui, olie, rozemarijn, knoflook bakken tot ui glazig is

- Basilicum in stukjes snijden boven een grote kom - Dan uimengsel mee in de grote kom - Meng eieren, tomaatjes en kaas erdoor - Bloem, bakpoeder, kurkuma en komijn er bij scheppen - Goed mengen, op smaak brengen met peper en zout

- Bloemkoolroosjes erdoor scheppen - Bakpapier in ronde springvorm van 24 cm - Vet binnenkant springvorm in en verspreid de sesamzaadjes over de bodem en zijkanten - Giet het mengsel in de bakvorm - Versier de taart met de plakjes ui en zaadjes - Bak 35 min - Lekker warm met een salade of koud als lunch!

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com