Bloemkooltaart


Ingrediënten

- 1 bloemkool

- 130 gr volkoren bloem

- 8 eieren

- 200 gr geraspte oude kaas

- 10 zongedroogde tomaatjes

- 2 rode uien

- 2 teentjes knoflook

- 5 eetlepels olijfolie

- handvol verse basilicum

- eetlepel gedroogde rozemarijn

- eetlepel kurkuma

- eetlepel komijnpoeder

- 2theelepels bakpoeder

- 2 eetlepels sesamzaad

- peper en zout


Bereiding

- Oven voorverwarmen op 200°C - Bloemkool in roosjes 10 minuten koken, laten uitlekken - 1 ui in plakjes snijden en bewaring als garnering, andere ui fijnsnijden - Ui, olie, rozemarijn, knoflook bakken tot ui glazig is

- Basilicum in stukjes snijden boven een grote kom - Dan uimengsel mee in de grote kom - Meng eieren, tomaatjes en kaas erdoor - Bloem, bakpoeder, kurkuma en komijn er bij scheppen - Goed mengen, op smaak brengen met peper en zout

- Bloemkoolroosjes erdoor scheppen - Bakpapier in ronde springvorm van 24 cm - Vet binnenkant springvorm in en verspreid de sesamzaadjes over de bodem en zijkanten - Giet het mengsel in de bakvorm - Versier de taart met de plakjes ui en zaadjes - Bak 35 min - Lekker warm met een salade of koud als lunch!