Bloemkoolsteak met chipotledressing


Ingrediënten:

  • 2 bloemkolen

  • 2 teentjes knoflook

  • ½ bosje koriander

  • 2 limoenen

  • 1 kl honing

  • 2 el chilipoeder (chipotle)

  • 8 el olijfolie

  • ½ kl zout

Sausje:

  • 300 ml volle yoghurt

  • ½ bosje koriander

  • 100 ml olijfolie

  • peper en zout

Bereiding:

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snij 2 dikke plakken uit het midden van elke bloemkool: de kern moet eraan blijven, anders vallen de roosjes eraf. Gebruik de rest van de bloemkolen voor een ander recept. Rasp en pers 1 limoen. Meng 4 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels limoensap. Pers de kno ook en voeg toe. Meng er ook de zeste, het chipotlepoeder en het zout door. Verhit een grillpan. Warm de oven voor op 180°C. Kwast de bloemkoolplakken in met de marinade. Gril de bloemkool aan beide kanten op de grillpan. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat nog 8 tot 10 in de oven verder garen, giet er eventueel nog wat marinade over. Maak het sausje. Blancheer de koriander kort in wat water. Laat uitlekken en doe in een hoge maatbeker. Voeg de helft van de olie toe en mix met een staafmixer tot een groene puree. Leng aan met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Doe de yoghurt in een serveerschaaltje, giet er wat van de olie over. Serveer de bloemkoolsteak met de yoghurtsaus, gehakte koriander en plakjes limoen.


Bron: Libelle Lekker

7 keer bekeken