top of page

Aubergine met kruidige korst in de oven


Ingrediënten

- aubergine

- teentje knoflook

- rozemarijn

- olijfolie

- 100 gram parmezaan

-  2 soeplepels broodkruim

- enkele kappertjes

- enkele olijven

- marjolein

- oregano


Bereiding

- Verwarm oven op 180°C,  snij steel van aubergine en snij in de lengte door midden.

- Maak kruislingse insnijdingen in het vruchtvlees.

- Druk een half teentje gepelde look in het midden, doe hetzelfde met een takje rozemarijn.

- Strooi er wat grof zouten en peper over.

- Besprenkel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven.


Maak intussen de kruidige korst

- Blender de parmezaan, voeg broodkruim toe, hak de kruiden ,olijven en kappertjes en meng onder kaas.

- Doe wat olijfolie bij het mengel tot het wat kleverig word;kruid met peper (chili als je van pittig houd).

- Haal de aubergine uit de oven, verwijder de look en rozemarijn.

Leg een laag van de kaasmengeling op de aubergine .

- Bak opnieuw 15 min op 180 graden.

- Zet de gril nog even op on de kruidige korst mooi krokant en bruin te kleuren.


Tip

Lekker met een frisse salade met wat rucola tomaat, lente ui en balsamico

bottom of page