Aubergine met kruidige korst in de oven


Ingrediënten

- aubergine

- teentje knoflook

- rozemarijn

- olijfolie

- 100 gram parmezaan

-  2 soeplepels broodkruim

- enkele kappertjes

- enkele olijven

- marjolein

- oregano


Bereiding

- Verwarm oven op 180°C,  snij steel van aubergine en snij in de lengte door midden.

- Maak kruislingse insnijdingen in het vruchtvlees.

- Druk een half teentje gepelde look in het midden, doe hetzelfde met een takje rozemarijn.

- Strooi er wat grof zouten en peper over.

- Besprenkel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven.


Maak intussen de kruidige korst

- Blender de parmezaan, voeg broodkruim toe, hak de kruiden ,olijven en kappertjes en meng onder kaas.

- Doe wat olijfolie bij het mengel tot het wat kleverig word;kruid met peper (chili als je van pittig houd).

- Haal de aubergine uit de oven, verwijder de look en rozemarijn.

Leg een laag van de kaasmengeling op de aubergine .

- Bak opnieuw 15 min op 180 graden.

- Zet de gril nog even op on de kruidige korst mooi krokant en bruin te kleuren.


Tip

Lekker met een frisse salade met wat rucola tomaat, lente ui en balsamico