
Ingrediënten
- aubergine
- teentje knoflook
- rozemarijn
- olijfolie
- 100 gram parmezaan
- 2 soeplepels broodkruim
- enkele kappertjes
- enkele olijven
- marjolein
- oregano
Bereiding
- Verwarm oven op 180°C, snij steel van aubergine en snij in de lengte door midden.
- Maak kruislingse insnijdingen in het vruchtvlees.
- Druk een half teentje gepelde look in het midden, doe hetzelfde met een takje rozemarijn.
- Strooi er wat grof zouten en peper over.
- Besprenkel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
Maak intussen de kruidige korst
- Blender de parmezaan, voeg broodkruim toe, hak de kruiden ,olijven en kappertjes en meng onder kaas.
- Doe wat olijfolie bij het mengel tot het wat kleverig word;kruid met peper (chili als je van pittig houd).
- Haal de aubergine uit de oven, verwijder de look en rozemarijn.
Leg een laag van de kaasmengeling op de aubergine .
- Bak opnieuw 15 min op 180 graden.
- Zet de gril nog even op on de kruidige korst mooi krokant en bruin te kleuren.
Tip
Lekker met een frisse salade met wat rucola tomaat, lente ui en balsamico