top of page

Aubergine dip (Baba Ghanoush)

  • hetblokhuis
  • 15 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)

  • 2 knoflookteentjes

  • Sap van halve citroen

  • Theelepel komijn

  • Peper en zout naar smaak

  • Eventueel met munt, koriander of peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Leg de aubergines voor circa 40 minuten in de oven. Het vel mag zwart worden en de aubergines moeten zacht worden

Laat de aubergines even afkoelen zodat je ze kunt ontvellen

Doe het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot je de gewenste structuur bereikt hebt.


Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page