top of page

Tiramisu met pastinaak en peer

  • hetblokhuis
  • 24 feb 2020
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediënten:

250 g pastinaken

1/2 el citroensap

6 el rietsuiker

1 dl opklopbare (soja)slagroom

1 peer

1 dl witte wijn

50 g rietsuiker

60 g speculaas


Bereidingswijze:

1. Schil de pastinaken en snijd ze in stukjes. Kook ze in 5 minuten gaar, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Mix ze met het citroensap en 6 el suiker.

2. Klop de slagroom goed op en meng onder de pastinaak.

3. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd haar in schijfjes.

4. Verwarm de witte wijn met 50 g suiker en stoof de perenschijfjes hierin gedurende enkele minuten. Giet het overgebleven vocht in een apart schaaltje. Laat de peren afkoelen.

5. Leg 50 g speculaaskoekjes even in het perenvocht en bedek er de bodem van een schaal mee. Dek ze af met een laagje peer, maar houd enkele schijfjes apart.

6. Verdeel de pastinaakroom over de schaal.

7. Snijd de resterende perenschijfjes in stukjes en strooi ze over de room.

8. Verkruimel de overgebleven speculaas en strooi de kruimels over de tiramisu.

Recente blogposts

Alles weergeven
Rabarbertaart

Ingrediënten: 2 el gebroken lijnzaad 250 gram gezeefde bloem 125 gram suiker 125 gram plantaardige boter, op kamertemperatuur 75 gram...

 
 
 
Tiramisu met rabarber

Ingrediënten: 1 bos rabarber (750 g) 500g aardbeien 1 bio sinaasappel 250g mascarpone 2,5dl bio room (35 % V.G.) 1 pak sprits zandkoekjes...

 
 
 
Aardbei-rabarbercrumble

Ingrediënten: 400 g aardbeien 400 g rabarber 2 zakjes vanillesuiker 2 el honing 120 g patisseriebloem 50 g amandelpoeder 50 g...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page