Tiramisu met pastinaak en peer


Ingrediënten:

250 g pastinaken

1/2 el citroensap

6 el rietsuiker

1 dl opklopbare (soja)slagroom

1 peer

1 dl witte wijn

50 g rietsuiker

60 g speculaas


Bereidingswijze:

1. Schil de pastinaken en snijd ze in stukjes. Kook ze in 5 minuten gaar, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Mix ze met het citroensap en 6 el suiker.

2. Klop de slagroom goed op en meng onder de pastinaak.

3. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd haar in schijfjes.

4. Verwarm de witte wijn met 50 g suiker en stoof de perenschijfjes hierin gedurende enkele minuten. Giet het overgebleven vocht in een apart schaaltje. Laat de peren afkoelen.

5. Leg 50 g speculaaskoekjes even in het perenvocht en bedek er de bodem van een schaal mee. Dek ze af met een laagje peer, maar houd enkele schijfjes apart.

6. Verdeel de pastinaakroom over de schaal.

7. Snijd de resterende perenschijfjes in stukjes en strooi ze over de room.

8. Verkruimel de overgebleven speculaas en strooi de kruimels over de tiramisu.

33 keer bekeken

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com