top of page

Romige slasoep

  • Foto van schrijver: Het Blokhuis
    Het Blokhuis
  • 7 jul 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 27 mei


Ingrediënten

- 1 kropsla

- 1 ui

- 10 g boter

- 1 l magere gevogeltebouillon

- 2 eetlepels lightroom

- peper en zout, nootmuskaat

- 1 mespunt chilipoeder

- 2 sneetjes bruin- of volkorenbrood per persoon


Bereiding

- Snij de voet uit de slakrop.

- Spoel de bladeren in ijskoud water en droog ze.

- Snij ze in grote stukken.

- Verhit de boter en fruit er de fijngesnipperde ui in op een zacht vuurtje. - Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten mee fruiten. - Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.

- Mix de soep, roer er de room door en laat opwarmen zonder de soep te laten koken. - Breng ze pittig op smaak met peper, zout, nootmuskaat en chilipoeder.

Recente blogposts

Alles weergeven
Patisson soep met mais en broccoli

Ingrediënten 1 prei 2 teentjes knoflook 2 theelepels gedroogde dragon 1 maiskolf 1 grote patisson (of gewone courgette) halve broccoli 1,...

 
 
 
Nieuw-Zeelandse spinaziesoep

Ingrediënten 400 gr Nieuw-Zeelandse spinazie, grof gesneden 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt flinke hand basilicum 1 liter...

 
 
 

Comentários


bottom of page