Romige slasoep


Ingrediënten

- 1 kropsla

- 1 ui

- 10 g boter

- 1 l magere gevogeltebouillon

- 2 eetlepels lightroom

- peper en zout, nootmuskaat

- 1 mespunt chilipoeder

- 2 sneetjes bruin- of volkorenbrood per persoon


Bereiding

- Snij de voet uit de slakrop.

- Spoel de bladeren in ijskoud water en droog ze.

- Snij ze in grote stukken.

- Verhit de boter en fruit er de fijngesnipperde ui in op een zacht vuurtje. - Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten mee fruiten. - Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.

- Mix de soep, roer er de room door en laat opwarmen zonder de soep te laten koken. - Breng ze pittig op smaak met peper, zout, nootmuskaat en chilipoeder.

24 keer bekeken

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com