top of page

Groenlof-salade met peren en peperkoek

  • Foto van schrijver: Het Blokhuis
    Het Blokhuis
  • 7 jul 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 27 mei


Ingrediënten

- 250 gram groenlof

- 2 peren

- 2 sneetjes peperkoek

- 6 sneetjes camembert

- handvol verse munt, handvol

- verse platte peterselie

- 50 gr hazelnoten (volledig of in stukjes)

- 3 el honing

- 4 el appelazijn

- 50 ml hazelnootolie (of andere notenolie naar keuze)

- peper en zout


Bereiding

- Meng de hazelnootolie, appelazijn en de honing. - Haal de buitenste bladeren van het groenlof. Knip met een schaar de groenlof in stukjes (lijkt mij uit ondervinding het makkelijkste). - Schil de peer en snijd in stukjes of in lange reepjes. - Meng de peer, de munt en de peterselie met het groenlof. - Giet er de dressing over. Voeg er nog peper en zout aan toe. Meng alles goed door elkaar. - Dresseer op een bord of in een kom. - Leg er de sneetjes camembert op. - Kruimel er de peperkoek en de hazelnoten over.


Tips - Vervang de camembert door een stevig schimmelkaas. - Waarom geen mengeling van peer én appel? - Experimenteer met kruiden. Maak bijvoorbeeld ook nog gebruik van verse dille.

Recente blogposts

Alles weergeven
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Salade liégeoise

Ingrediënten 500 g prinsessenbonen 4 eieren 200 g spek 2 sjalotten (grote) handje bonenkruid (eenjarig) rodewijnazijn zwarte peper uit de...

 
 
 

コメント


bottom of page