Groenlof-salade met peren en peperkoek


Ingrediënten

- 250 gram groenlof

- 2 peren

- 2 sneetjes peperkoek

- 6 sneetjes camembert

- handvol verse munt, handvol

- verse platte peterselie

- 50 gr hazelnoten (volledig of in stukjes)

- 3 el honing

- 4 el appelazijn

- 50 ml hazelnootolie (of andere notenolie naar keuze)

- peper en zout


Bereiding

- Meng de hazelnootolie, appelazijn en de honing. - Haal de buitenste bladeren van het groenlof. Knip met een schaar de groenlof in stukjes (lijkt mij uit ondervinding het makkelijkste). - Schil de peer en snijd in stukjes of in lange reepjes. - Meng de peer, de munt en de peterselie met het groenlof. - Giet er de dressing over. Voeg er nog peper en zout aan toe. Meng alles goed door elkaar. - Dresseer op een bord of in een kom. - Leg er de sneetjes camembert op. - Kruimel er de peperkoek en de hazelnoten over.


Tips - Vervang de camembert door een stevig schimmelkaas. - Waarom geen mengeling van peer én appel? - Experimenteer met kruiden. Maak bijvoorbeeld ook nog gebruik van verse dille.

0 keer bekeken

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com