top of page

Frambozencoulis

  • Foto van schrijver: Het Blokhuis
    Het Blokhuis
  • 7 jul 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediënten

- 750gr frambozen

- 2.5dl water

- 1 citroen

- 300gr poedersuiker


Bereiding

- Mix met een blender of cutter de frambozen tot puree en wrijf ze door een zeef, om de pitjes te verwijderen .

- Laat op een zacht vuurtje het water of de wijn met de poedersuiker en het citroensap inkoken tot siroop.

- Als de frambozen iets zuurder zijn, zult u wat meer suiker moeten toevoegen. Hoe rijper het fruit, hoe zoeter de coulis.

- Voeg er de frambozenpuree aan toe, roer goed om en laat nog enkele minuten meekoken.


Tip

Deze coulis kan je zowel koud als warm serveren en bewaren in frigo of diepvries

Recente blogposts

Alles weergeven
Rabarbertaart

Ingrediënten: 2 el gebroken lijnzaad 250 gram gezeefde bloem 125 gram suiker 125 gram plantaardige boter, op kamertemperatuur 75 gram...

 
 
 
Tiramisu met rabarber

Ingrediënten: 1 bos rabarber (750 g) 500g aardbeien 1 bio sinaasappel 250g mascarpone 2,5dl bio room (35 % V.G.) 1 pak sprits zandkoekjes...

 
 
 
Aardbei-rabarbercrumble

Ingrediënten: 400 g aardbeien 400 g rabarber 2 zakjes vanillesuiker 2 el honing 120 g patisseriebloem 50 g amandelpoeder 50 g...

 
 
 

15 opmerkingen


tihop80831
11 okt
Like

xotebo4413
14 sep
Like

xotebo4413
14 sep
Like

tadare4687
26 aug
Like

gepajey696
21 aug
Like
bottom of page