top of page

Frambozen granita

  • Foto van schrijver: Het Blokhuis
    Het Blokhuis
  • 7 jul 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediënten

- 700gr frambozen

- 1 citroen

- 150gr suiker


Bereiding

- Doe de suiker in een pot met 150 ml water en breng aan de kook.

- Laat koken tot de suiker is opgelost en laat dan afkoelen.

- Was de frambozen, mix ze met het citroensap in de blender en zeef.

- Giet de gemixte frambozen bij het suikerwater en doe dit mengsel in een ondiepe metaalkom.

- Zet deze kom 4 uur in de diepvries.

- Roer de granita na 1 uur los met een vork, zodat het geen aan elkaar gevroren klomp ijs wordt.

- Roer ook voor het opdienen nog even los met een vork.

- Serveer in glazen.

Recente blogposts

Alles weergeven
Rabarbertaart

Ingrediënten: 2 el gebroken lijnzaad 250 gram gezeefde bloem 125 gram suiker 125 gram plantaardige boter, op kamertemperatuur 75 gram...

 
 
 
Tiramisu met rabarber

Ingrediënten: 1 bos rabarber (750 g) 500g aardbeien 1 bio sinaasappel 250g mascarpone 2,5dl bio room (35 % V.G.) 1 pak sprits zandkoekjes...

 
 
 
Aardbei-rabarbercrumble

Ingrediënten: 400 g aardbeien 400 g rabarber 2 zakjes vanillesuiker 2 el honing 120 g patisseriebloem 50 g amandelpoeder 50 g...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page