top of page

Caesar salade met gegrilde kip

  • hetblokhuis
  • 29 mei 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 mei



Ingrediënten

  • 500 g kipfilet

  • 250 g kerstomaten, in kwartjes

  • 1 krop Romeinse sla

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 limoen, geperst

  • 3 sneetjes wit brood

  • 80 g parmezaan, geraspt

  • 4 el parmezaanschilfers

  • 4 el yoghurt

  • 4 el mayonaise

  • 2 el olijfolie

  • peper en zout

Bereiding

Maak eerst de caesardressing: doe de mayonaise, geraspte parmezaan, de yoghurt, de knoflook en het sap van de limoen in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.

Was en snij de Romeinse sla in stukken. Snij het brood in blokjes.

Bestrijk de kipfilets met een dun laagje olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de kipfilets aan beide kanten tot ze gaar zijn. Snij in reepjes. Bak de blokjes brood krokant met de rest van de olijfolie in een anti-kleefpan. Kruid met peper en zout.

Meng de Romeinse sla met de helft van de dressing. Schik in een grote kom of op borden. Leg er de gegrilde kip, kerstomaatjes, croutons en parmezaanschilfers bij. Serveer met de rest van de dressing.


Bron: 15gram

Recente blogposts

Alles weergeven
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Salade liégeoise

Ingrediënten 500 g prinsessenbonen 4 eieren 200 g spek 2 sjalotten (grote) handje bonenkruid (eenjarig) rodewijnazijn zwarte peper uit de...

 
 
 

Comments


bottom of page