top of page

Bieten carpaccio met geitenkaas, walnoten & honing

  • hetblokhuis
  • 2 apr 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 mei


Ingrediënten:

  • 1 Chioggia biet

  • 200 gr walnoten

  • honing

  • geitenkaas zacht

  • olijfolie

  • rucola

Bereiding:

Schil de biet en spoel hem af onder de kraan.

Gebruik een snijmachine, mandoline of dunsnijder om de biet in dunne plakjes te snijden.

Verdeel de dungesneden plakjes biet over een bord.

Zet een pan op het vuur en karameliseer de walnoten door ze in de pan met honing te verwarmen tot ze mooi bruin goudkleurig zijn.

Verdeel de rucola in het midden van de bieten carpaccio.

Maak de salade verder op met geitenkaas en de gekarameliseerde walnoten.

Besprenkel de carpaccio nog wat met olijfolie en wat honing.


Bron: Cultiviz

Recente blogposts

Alles weergeven
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Salade liégeoise

Ingrediënten 500 g prinsessenbonen 4 eieren 200 g spek 2 sjalotten (grote) handje bonenkruid (eenjarig) rodewijnazijn zwarte peper uit de...

 
 
 

Comments


bottom of page