top of page

Barbarakruid fluweelsoep

  • hetblokhuis
  • 24 apr 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 28 jul


Ingrediënten:

  • 1 bosje barbarakruid (ca. 400 g)

  • 300 g aardappelen

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 liter water

  • 2 eetlepels room (optioneel)

  • zout en peper

Bereiding:

  1. Bereid de landkers voor door het wegsnijden van de wortels aan het eind van sommige stengels en het verwijderen van verlepte bladeren.

  2. Dompel de landkers even in azijnwater om parasieten te verwijderen. Spoel tweemaal met vers water.

  3. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.

  4. Overgiet met water en kook 15-25 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.

  5. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.

  6. Verwijder en bewaar het kookvocht.

  7. Verhit een beetje olie in een grote pot, en laat de landkers gedurende 2 minuten slinken terwijl u voortdurend roert.

  8. Meng de groenten met de aardappelen in de blender of met de mixer, terwijl u kookvocht toevoegt tot de gewenste consistentie.

  9. Zout en peper naar smaak.

  10. Net voor het serveren, voeg een weinig room aan de soep, zodat het nog romiger wordt.


Bron: De Wassende Maan


Recente blogposts

Alles weergeven
Patisson soep met mais en broccoli

Ingrediënten 1 prei 2 teentjes knoflook 2 theelepels gedroogde dragon 1 maiskolf 1 grote patisson (of gewone courgette) halve broccoli 1,...

 
 
 
Nieuw-Zeelandse spinaziesoep

Ingrediënten 400 gr Nieuw-Zeelandse spinazie, grof gesneden 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt flinke hand basilicum 1 liter...

 
 
 
Romige venkelsoep

Ingrediënten: 20 g boter 3 fijngesneden sjalotjes 1 fijngesneden teentje knoflook 2 venkelknollen, in reepjes (groen bewaren) 7 dl...

 
 
 

Komentar


bottom of page