top of page

Granola met frambozen en yoghurt

  • Foto van schrijver: Het Blokhuis
    Het Blokhuis
  • 30 jun 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediƫnten

- 200 gram frambozen

- 400 gram Griekse yoghurt

- 75 gram kristalsuiker

- 20 gram sesamzaadjes

- 30 gram pompoenpitten

- 30 gram zonnebloempitten

- 100 gram havermout

- 30 gram pecannoten

- 1 eiwit


Bereiding

- Verwarm de oven voor tot 160 °C. - Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.

- Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten- zadenmengeling. - Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in.

- Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

- Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).

- Serveer de yoghurt met granola en frambozen.


Tip In plaats van pecannoten kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.


Recente blogposts

Alles weergeven
Posteleinomelet

Ingrediënten: 250 g postelein 1 eetlepel olijfolie 1 ui 3 eieren zout & peper 1 theelepel fijn geknipte basilicum ± 60 gram chorizo in...

Ā 
Ā 
Ā 
Bessen smoothie

Ingrediƫnten - 500gr rood fruit (framboos/rode aalbes/aardbei) - 1 sinaasappel - takje munt Bereiding - was het fruit en verwijder het...

Ā 
Ā 
Ā 
Frambozen granita

Ingrediƫnten - 700gr frambozen - 1 citroen - 150gr suiker Bereiding - Doe de suiker in een pot met 150 ml water en breng aan de kook. -...

Ā 
Ā 
Ā 

Opmerkingen


bottom of page