AUBERGINE

Beschrijving

Aubergines zijn de vruchten van de eierplant. De meest bekende soort is de grote paarse, ovaalvormige aubergine, maar er bestaan ook witte en gele varianten. Ze zijn caloriearm en bevatten veel vitamine C, B, caroteen en ijzer.

Hoe oogsten? 

Knip de steel door met snoeischaar. Snijden is moeilijker. Enkel dikke vruchten knippen (>20cm)

Hoe klaarmaken? 

Het is niet nodig om de vrucht te schillen. De aubergine wordt hoofdzakelijk warm bereid. Je kan ze stoven, bakken, frituren en gratineren. Aubergine past goed bij mediterrane gerechten.

Ga terug naar de groentewijzer

> Bekijk onze gerechten met aubergine

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com