TUINBOON

Beschrijving

Ook labboon genoemd. 
Rijk aan vitamine B en C. 
Ze kunnen ook laat geoogst worden en dan gedroogd. 

Hoe oogsten? 

Peulen oogsten als er duidelijk dikke bonen inzitten. 
Peul in 1 hand en steeltje in de andere hand en dan de peul van de stengel aftrekken zonder de plant te beschadigen. 

Hoe klaarmaken? 

De peulen doppen en de bonen bereiden. 
Van de peulen kan nog soep worden gemaakt. 
+/- 10 minuten garen. 
Bv. lekker in tomatensauzen, met spek of bonenkruid. 

Ga terug naar de groentewijzer

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com