SNIJBOON

Beschrijving

Bevat veel vitamines A, B, C en magnesium. 
Er bestaan groene, gele en paarse snijbonen. 

Hoe oogsten? 

De grote peulen oogsten. Peul in 1 hand en steeltje in andere hand en dan peul van de stengel aftrekken zonder de plant te beschadigen. 

Hoe klaarmaken? 

Verwijder de topjes. 
Snij de ganse peulen in reepjes. 
Stoof ze bv. met ajuin, lokken bonenkruid. 

Ook lekker met spek. 
Indien de bonen ouder worden, kan je ze doppen en de dikke witte of rode bonen erin klaarmaken.

Ga terug naar de groentewijzer

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com