SLUIMERERWT 

Beschrijving

Erwt die jong als ganse peul wordt gegeten. 
Sommige variëteiten van sluimererwten worden ook suiker-erwt genoemd omdat ze extra zoet smaken. 

Hoe oogsten? 

Peulen van 5-6 cm oogsten waar de erwten beginnen in te ontwikkelen - maar best oogsten voor de erwten er helemaal ontwikkeld in zijn. 
Peul in 1 hand en steeltje in andere hand en dan peul van de stengel aftrekken zonder de plant te beschadigen. 

Hoe klaarmaken? 

Niet doppen, de jonge peul wordt in zijn geheel gegeten. 
Kort wokken of stomen. 

Gewoon als snoepgoed. 
Zo vers mogelijk eten.

Ga terug naar de groentewijzer

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com