SCHORSENEER

Beschrijving

Echte wintergroente. 
Vroeger veel gegeten. 

Naam komt van het Italiaanse 'scorza negra', wat zwarte schil betekent. 
Heel gezonde groente die inline bevat. 

Hoe oogsten? 

Heel diep schuppen en losmaken, dan voorzichtig uittrekken om ze niet te breken. 

Hoe klaarmaken? 

Bij schillen komt melksap vrij, dat vuile vingers geeft. 
Leg ze na het schillen in water met scheut azijn om ze wit te houden. 
Kook in 2 keer beetgaar. (water verversen van zodra het 1e keer kookt) 

Lekker met allerlei kaas-sauzen, in soep, in salades of ovenschotels. 

Dikwijls met vis gegeten.

Ga terug naar de groentewijzer

> Bekijk onze recepten met schorseneer

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com