RADICCHIO

Beschrijving

Ook roodlof genoemd. 
Vooral in Italië gegeten. 
Familie van de witloof. 
Echte delicatesse, licht bitter van smaak. 

Hoe oogsten? 

Afsnijden gelijk met de grond. 
Buitenste groene bladeren evt. verwijderen - die zijn nogal bitter. 

Hoe klaarmaken? 

Zoals witloof. 
Vooral fijngesneden in salades met dressing. 
Licht stoven en dan bv. met kaassaus of puree. 
In pasta's of risotto.

Ga terug naar de groentewijzer

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com