top of page

DRAGON

Beschrijving

Dragon is een kruid dat tot 50cm hoog kan worden. De blaadjes zijn smal en peervormig en verspreiden een scherpe geur. Verse dragon heeft een bijzonder sterk aroma en een veel fijnere spaak dan gedroogde blaadjes. Dragon staat ook bekend onder de volksnamen 'drakenkruid' en 'slangenkruid'. Deze namen verwijzen naar een oud volksgeloof dat dragon helpt tegen slangenbeten. 

Hoe oogsten? 

Blaadjes plukken of steeltjes afsnijden. 

Hoe klaarmaken? 

Knijp even een blaadje fijn tussen je vingers. De dragon heeft een anijsachtige geur en eveneens licht deze smaak. 

Dragon als keukenkruid heeft een sterk overheersende smaak. Het dragon kruid moet dan ook met mate worden toegevoegd. Dit kan in soepen, salades, bij vlees, gevogelte en vismenu's. Dragon wordt veel gebruikt bij inmaak in het zuur. 

Ga terug naar de groentewijzer

dragon.jpg
bottom of page