Ingrediënten
1 bloemkool (klein)
2 tomaten
1/2 komkommer
1/2 rode ui
1/2 bosje verse munt
1/2 bosje bladpeterselie
1/2 bosje kervel
3 el citroensap
125 g kikkererwt (uit blik)
40 g amandelen (blanke)
6 el olijfolie
peper en zout
Bereiding
Dompel de tomaten even onder in kokend water, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze in 4, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
Spoel de komkommer, snij ‘m overlangs doormidden en haal er de zaadjes uit. Snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de bloemkool schoon en rasp ze, maar niet te fijn.
Pel de ui en hak fijn. Spoel alle kruiden, schud ze droog en hak ze fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze met de ui en de gehakte kruiden.
Meng de bloemkool, de tomaten en de komkommer onder de kikkererwten. Voeg de amandelen toe. Roer er het citroensap door. Kruid met peper en zout.
Bron: Libelle Lekker
Comments