Rode bieten soep


Ingrediënten

- 3 rode bieten

- 3 preien

- 2 grote wortelen

- 1 el karwijzaad

- 1 blikje kokosmelk

- chilipeper (naar wens)

- zeezout

- bouillon, eerder getrokken van runderbotten

- olijfolie


Bereiding

- Was de bieten en droog ze af. - Leg elke biet op een vel aluminiumfolie en vouw dit bijna dicht.

- Giet een klein straaltje olijfolie over de biet en 1 el water. vouw het pakketje helemaal dicht. - Leg de bieten 60 min in de oven op 200 graden. Laat ze daarna afkoelen. - Maak intussen de prei en wortel schoon en snij ze in stukken. - Doe een scheut olijfolie in een grote pan met dikke bodem. - Fruit hierin de prei en wortel.  - Haal de bieten uit de folie en schil ze. - Snij de biet in grove stukken en voeg ze toe aan de prei met wortel. - Voeg de chilipeper en karwij toe en schep het geheel nogmaals om. - Voeg de bouillon toe en vul aan met water tot de groenten onderstaan. - Laat nu de groenten koken tot ze gaar zijn. - Proef en voeg zout naar wens toe. - Als de groente gaar is kan ze worden gepureerd met de staafmixer. - Voeg de kokosmelk toe en mix. - Eventueel nog verder op smaak brengen met gemalen karwijzaad.

16 keer bekeken

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com