Ingrediënten
- 3 rode bieten
- 3 preien
- 2 grote wortelen
- 1 el karwijzaad
- 1 blikje kokosmelk
- chilipeper (naar wens)
- zeezout
- bouillon, eerder getrokken van runderbotten
- olijfolie
Bereiding
- Was de bieten en droog ze af. - Leg elke biet op een vel aluminiumfolie en vouw dit bijna dicht.
- Giet een klein straaltje olijfolie over de biet en 1 el water. vouw het pakketje helemaal dicht. - Leg de bieten 60 min in de oven op 200 graden. Laat ze daarna afkoelen. - Maak intussen de prei en wortel schoon en snij ze in stukken. - Doe een scheut olijfolie in een grote pan met dikke bodem. - Fruit hierin de prei en wortel. - Haal de bieten uit de folie en schil ze. - Snij de biet in grove stukken en voeg ze toe aan de prei met wortel. - Voeg de chilipeper en karwij toe en schep het geheel nogmaals om. - Voeg de bouillon toe en vul aan met water tot de groenten onderstaan. - Laat nu de groenten koken tot ze gaar zijn. - Proef en voeg zout naar wens toe. - Als de groente gaar is kan ze worden gepureerd met de staafmixer. - Voeg de kokosmelk toe en mix. - Eventueel nog verder op smaak brengen met gemalen karwijzaad.
Comments