top of page

Gevulde courgette met aardappelcrème, spek en peterselie

  • hetblokhuis
  • 13 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


Ingrediënten

  • 400 g bloemige aardappelen

  • 100 g gezouten spek

  • 2 courgettes

  • 1 sjalot

  • 2 el gehakte peterselie

  • 2 el broodkruim

  • 100 g ricotta

  • 1/2 dl olijfolie

  • 50 g boter

  • 1 kl tijmblaadjes

  • peper en zout

Bereiding

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.

Hak intussen de sjalot en snijd het spek in reepjes.

Snijd de courgettes overlangs in 4 en hol ze, zo goed als kan, leeg.

Stoof de sjalot in een lepel boter, voeg spek en tijm toe.

Giet de aardappelen af en prak fijn met het sjalotmengsel, peterselie, resterende olie en boter, kruid met peper en zout.

Vul er de courgettes mee, dek af met ricotta en strooi er broodkruim over.

Gaar 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.


Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Comments


bottom of page