top of page

Biscuittaartjes met frambozen

Bijgewerkt op: 7 jul. 2019


Ingrediënten

- 4 eieren

- 100 gram suiker

- 80 gram bloem

- 1 zakje bakpoeder

- 2 zakjes vanillesuiker

- 250 ml room

- 150 gram frambozenconfituur

- 500 gram frambozen

- 3 eierdooiers (voor de koffiecrème)

- 80 gram suiker (voor de koffiecrème)

- 150 gram mascarpone (voor de koffiecrème)

- sterke, koude koffie (voor de koffiecrème)


Bereiding

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Splits de eieren. Klop voor het beslag de dooiers schuimig met de helft van de suiker. Schep er de bloem en het bakpoeder door. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker en een snuifje zout.

- Schenk het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en schuif 10 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

- Klop voor de koffiecrème de eidooiers en de suiker au bain-marie schuimig. Meng voorzichtig met de koffie en laat afkoelen. Schep er de mascarpone door en zet koel weg.

- Steek met een vormpje of glas rondjes uit de biscuit. Verwarm de confituur en bestrijk ze ermee. Lepel er de koffiecrème erover.

- Klop de room stijf met de vanillesuiker. Spuit op elke biscuit een toefje slagroom en garneer met frambozen.


Smakelijk!

44 weergaven
bottom of page