Recepten

38 reacties op “Recepten

  1. Paksoi ovenschotel

    500g aardappelen
    500g gemengd gehakt
    15g hoeveboter
    2 uien
    1 knoflookteentje
    500g paksoi
    zout
    peper
    2 theelepels kerriepoeder
    100g geraspte kaas
    ________________________________________

    Bereidingswijze :

    Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout. Laat ze uitlekken. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Maak de paksoi schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui, knoflook, zout, peper en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten. Voeg dan de paksoi toe en bak dit enkele minuten mee. Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehakt-paksoi mengsel en verdeel de aardappelschijfjes hierover. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet deze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

  2. Lente-smoothie (van Maya)

    - handvol postelein
    - kleine handvol rucola
    - enkele radijsjes mèt loof
    - 2 bladeren paksoi – wit èn groen
    - 1 peer (om de soms scherpe smaak van rauwe groenten een beetje te temperen)

    alles snijden en in blender
    + goeie geut water of bouillon (ik gebruikte kippebouillon omdat ik dat staan had)
    + peper en zout + blenderen.

    Overheerlijke vitaminebom !!!

  3. Een hele lekkere radijzen-stamppot: (van Jean-Marie)

    Lekker met radijs, creme fraiche, bieslook en ontbijtspek.

    INGREDIENTEN 4 PERSONEN

    1 a 1,5 kilo bloemige aardappelen

    3 a 4 bosjes zeer verse radijs

    125 ml creme fraiche

    1 bosje bieslook

    250 gr ontbijtspek in kleine dobbelsteentjes

    50 gram boter –

    peper, zout en eventueelnootmuskaat

    Voorbereiding
    Schil de aardappelen en snij deze in kleine stukken.

    Kook ze gaar in water met zout.

    Bak het spek zachtjes uit in een droge koekenpan.

    Was en snij het loof van de radijs klein.

    Knip de bieslook in kleine stukjes.

    Snij de radijsjes in plakjes en smoor de radijs 8 minuten zachtjes in de boter.

    Bereidingswijze
    Giet de aardappelen af en stamp deze fijn.

    Roer de creme fraiche, radijsjes, radijsloof, spek en fijngeknipte bieslook erdoor.

    Maak op smaak met zout en peper en eventueel wat nootmuskaat.

    • Ik heb deze vandaag geprobeerd, met wel minder aardappelen en meer radijzen, en we vonden het SUPER-lekker! een aanrader!
      Robby

  4. Frisse lente-salade met postelein, rucola en radijs

    Was de rucola en postelein en laat uitlekken.
    Was de radijzen en snij in schijfjes
    Was de appel en snij in blokjes.
    Maak een dressing van goede olijfolie, mosterd, ciderazijn ofcitroensap, honing en wat peper en zout. Klop goed door elkaar.
    Mix alle groenten en appel samen en overgiet met wat dressing. Voeg eventueel wat (licht gegrilde) noten toe.
    Smullen maar van deze eerste voorjaars-vitamines!

  5. Pikante Radijsdoep met slagroom.
    (Zelf nog niet uitgeprobeerd, vond net het recept)

    Dit geeft je soep een mooi lichtroze kleurtje.Kan warm of koud geserveerd worden. Behoud een radijsje en wat groen om het in julienne te snijden en de soep te versieren

    radijzen , gehalveerd ( 3 kopjes )
    1 middelgrote aardappel roodbruin , geschild en in stukjes gesneden
    1 middelgrote witte ui , in vieren
    1 eetlepel ongezouten boter (Het Swijssenhof verkoopt bio en rauwe boter)
    ⅛ theelepel bruine peper
    1 eetlepel mierikswortel (je al voorgemaakte potjes kopen)
    2 eetlepels crème fraîche, voor de garnering ( optioneel)
    Daar ik vegetariër ben gebruik ik haver, soja of kokoscuisine.

    1 . Mix de radijsjes en aardappelen in de keukenmachine tot ze fijn zijn . Zet het radijsmengsel opzij in een kom.
    2 . Hak de ui heel fijn.
    3 . Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten tot hij glazig is. Voeg radijsmengsel , bruine peper en 31/2 kopjes water toe. Breng soep aan de kook , dan het vuur op laag zetten en afgedekt 30 minuten laten sudderen.
    4 . Soep van het vuur, roer er mierikswortel in , pureer met mixer tot een gladde massa . Voeg crème fraîche en pureer tot mengsel homogeen is . Breng op smaak met zout , indien gewenst. Serveer gegarneerd met radijs , groensel en slagroom

  6. Lente-omelet:

    - Bak spekblokjes of hamreepjes in wat boter
    - Was en snij lentegroenten (spinazie, paksoi, raapsteeltjes,..) en voeg toe in de pan.
    - Klop 4-8 eieren (afhankelijk van aantal personen) samen met wat melk en peper en zout. Voeg toe aan de pan en roer alles een beetje door elkaar.
    - Strooi bovenop wat postelein, bieslook en gemalen kaas en laat een 10-tal minuten bakken op een zacht vuurtje.
    - Mmmmm

  7. Bloemkoolgerecht

    Kook bloemkool, aardappelen (wel apart) tot ze gaar zijn. Kook eieren.
    Neem een grote ovenschotel en verdeel de roosjes bloemkool en de kleine stukjes aardappelen. Verdeel er de stukjes ei ook in. Giet er dan wat slagroom (namaakslagroom) bij en goed mengen.
    Doe in een pan of kom boter, verwarm de boter en eenmaal gesmolten doe er dan heel wat chapelure bij. Kruiden met zout, peper, kerriepoeder, nootmuskaat en een sikkepitje zoete gembersaus.
    Doe deze mengeling over de bloemkool, aardappelen en eieren, goed mengen en zachtjes aan.
    Daarover geraspte bio-kaas (Carrefour, Delhaize, Colruyt of bio-winkel).
    In de over doen tot alles goed gesmolten is. Oven op 180°.

  8. Sajoer paksoi (soep van paksoi in kokosmelk)
    1 paksoi
    2 theelepels sambal badjak
    2 uien
    3 tenen knoflook
    1 blok santen (ingedikte kokosmelk)
    3 tomaten
    0,25 stukje trassi
    4 kemirienoten (andere noten zijn ook goed ;-)
    2 bouillonblokjes
    1 liter water
    Maak de paksoi schoon en snij deze in repen.
    Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
    Naak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Maak de tomaten schoon en snij deze in blokjes.
    Zet het water in een pan op het vuur en trek van de schenkel een bouillon.
    Pof de kemirienoten en wrijf ze samen met de uien, knoflook en trassi fijn in de vijzel tot je een pasta hebt.
    Verhit olie in de wok en fruit de pasta en sambal hierin.
    Voeg de paksoi en tomaten toe en schep het geheel goed om.
    Afblussen met de bouillon.
    Verkruimel de bouillonblokjes hierin en voeg de santen toe.

  9. Stofoe botoe paksoi

    500 gram kippendijen (ik gebruik de namaakkip van de Vegetarische slager, heel lekker)
    1 stuks fijngesneden rode ui
    2 teentjes fijngesneden knoflook
    1 stuks fijngesneden madame jeanette peper
    1 eetlepel garam masala
    1 theelepel laos
    2 theelepel jafna kerrie
    750 gram zoete aardappels in stukjes 3×3 centimeter
    500 milliliter water
    1 stuks bouillonblokje
    2 struikjes paksoi in stukjes
    300 gram gehalveerde sperziebonen
    zout naar believen
    allesbinder
    arachideolie
    Fruit ui, knoflook, madame jeanette,garam masala en jafna kerrie 2 minuten in 2 eetlepels olie. Voeg kip en aardappelstukjes toe en bak 5 minuten mee. Doe het water,kip en het bouillonblokje erbij en laat 15 minuten met de deksel op de pan op halfhoog vuur koken. Voeg sperziebonen en paksoi toe en laat 5 minuten doorgaren. Bind met allesbinder en breng op smaak met versgemalen zwarte peper

  10. Orechiette alle cime di rapa (een typisch Italiaans gerecht)

    Klaar in de tijd die je nodig hebt om de pasta te koken: ± 10 minuten
    Ingrediënten (per persoon)
    100 gram orechiette (of een andere dikke pasta, zoals spirelli, penne, ..)
    1 teentje look – fijn gesnipperd
    1/2 rode ui – fijn gesnipperd (alternatief sjalot of gewone ui)
    scheutje olijfolie en eventueel een klontje boter
    10 gram ansjovis (op olie): in kleine stukken gesneden. Voor vegetariërs vervangen door wat zout.
    pili-pili (of cayennepeper): snuifje naar eigen smaak
    een flinke bussel raapstelen: blaadjes afgeritst, of onderste deel van de stengel afgesneden. Ook lekker met blaadjes van radijzen, rapen, spinazie, krulandijvie, …
    zout/peper
    goede olijfolie

    Bereiding:
    Blaadjes van de raapstelen wassen en in repen van 1 cm snijden.
    Terwijl water aan de kook brengen om de pasta te koken.
    Ajuin zacht stoven in olijfolie (met eventueel een klein klontje boter).
    Na enkele minuten look, ansjovis en pili-pili erbij en verder laten stoven.
    Zodra look zacht is en de ansjovis opgelost => raapstelen erbij en nog ± 5min laten meestoven. Eventueel een beetje kookvocht van de pasta toevoegen om aanbranden te vermijden.
    Pasta afgieten, even onder de raapstelen mengen, afwerken met zout en peper. Een ruime scheut goede olijfolie erover en opdienen met vers geraspte parmesaan of grana padano.

    Enkel de bladeren worden hier gebruikt. De stelen niet weggooien: zie recept voor paksoi/raapstelen uit de oven

  11. Ingrediënten (per persoon)
    1 teentje look – grof gesneden
    1/2 ui – fijn gesnipperd
    scheutje olijfolie en eventueel een klontje boter
    een dikke handvol harde stelen van paksoi, raapstelen, … => in stukjes van 2cm gesneden
    theelepel verse of gedroogde origano
    6 kerstomaatjes – in 2 gesneden
    peper/zout
    30 gram parmesaanse kaas

    Bereiding:
    Ui en look zacht stoven in olie (+ eventueel klontje boter).
    Stelen en origano toevoegen en een paar minuten laten meestoven tot ze door en door warm zijn en wat overtollig water verdampt is.
    Kruiden met peper en zout
    Alles dun, in een grote ovenschotel doen en de gehalveerde kerstomaatjes verdelen over de schotel.
    Bedekken met parmesaan en onder de gril tot er een mooi bruin korstje verschijnt.
    Smakelijk
    Lekker met geprakte aardappeltjes: aardappels goed plat koken, grof pletten met een vork, overgieten met een ruime portie goede olijfolie. Wat fleur de sel en eventueel wat bieslook en/of peterselie om af te werken.

  12. Ingrediënten voor 4 personen

    0.5 bloemkolen
    3 dadels (ontpit)
    1 el pistachenoot
    1/4 van de schil van een opgelegde citroen
    3 el notenolie
    enkele plukjes kervel of koriander
    1 tl ras el hanout
    1 knoflookteentje

    Bereidingswijze

    Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de helft van de bloemkoolroosjes gaar in kokend, gezouten water. Schep de gare bloemkool uit het water en mix met de notenolie. Voeg eventueel een beetje kookwater toe om een zachte crème te bekomen.

    Hak de andere helft van de bloemkool in een keukenrobot tot een korrelige structuur.

    Hak de pistachenootjes fijn, snijd de dadels in kleine stukjes en snijd de citroenschil heel fijn.

    Verhit wat olijfolie in een pan, voeg een geplet knoflookteentje, de bloemkool en de pistachenootjes toe. Laat 1 à 2 minuten bakken op een middelhoog vuur. Breng op smaak met de ras el hanout, wat zeezout en peper. Voeg tot slot de dadels en de citroenschil toe en meng alles grondig.

    Verdeel de bloemkoolcrème over vier glaasjes en schep er de warme bloemkoolcouscous bij. Werk af met wat plukjes kervel of koriander.

  13. Pittige soep van bloemkool, kokos en koriander

    Ingrediënten
    - bloemkool (1 kleine bloemkool)
    - blik kokosmelk
    - handvol koriander
    - gele of groene currypasta (1 à 2 eetlepels, naar smaak, hoe meer, hoe pittiger)
    - bouillon (van blokje of zelfgetrokken)
    - limoen
    - olijf- of andere olie

    Bloemkool in roosjes/stukjes versnijden. Aanbakken in olie. Currypasta toevoegen en even laten meebakken. Bouillon toevoegen tot de bloemkool helemaal onderstaat. Laten koken op een zacht vuur tot de bloemkool gaar is. Koriander toevoegen. Mixen met de staafmixer tot je een gladde soep krijgt. Kokosmelk toevoegen, eventueel nog eens met de mixer er door.

    Proeven en limoensap toevoegen naar smaak. Eventueel bijkruiden met zout en peper.

    Smakelijk!

  14. Quiche met winterpostelein

    benodigdheden

    bakvorm
    1 vel kruimeldeeg
    4 eieren
    zachte geitenkaas 150 gr
    250 ml room
    peper
    zout
    winterpostelein
    Gerookt spek in blokjes
    couscous

    Begin met het voorbakken van de quichebodem. Verwarm de oven voor op 180°C.
    Rol het deeg uit en bedek er de taartbodem mee. Leg een vel bakpapier onder het deeg, zodat je de quiche straks zonder problemen uit de vorm kan halen.
    Druk het deeg goed aan in de randen van de bakvorm en verwijder overhangende stukjes deeg.
    Laat de quichebodem 15 minuten voorbakken in de voorverwarmde oven. Hou de oven nadien op temperatuur.

    Bak de spekblokjes en laat uitlekken
    Strooi een dun laagje couscous over de bodem ( dit slorpt het vocht van de postelein op)
    verdeel de rauwe winterpostelein over de bodem
    voeg de spekblokjes toe

    Klop de geitenkaas los met de eieren en room. Kruid met peper en zout.
    Verdeel dit mengsel over de postelein en spek

    Plaats de quiche in de warme oven en bak ze 30 minuten lang op 180°C.

    Smakelijk!

  15. Kervelsoep op eenvoudige maar lekker manier :)

    - fruit een grote ui in een flinke scheut olijfolie
    - voeg een portie kervel toe naar keuze, ik heb het graag nogal dik
    - snij een zoete aardappel in stukken en voeg toe
    - giet er zoveel water bij als je wil

    even laten koken, tot de patat gaar is, en smullen!

    smakelijk!

  16. Gewoon receptje Koolrabi

    Ingrediënten:
    -Koolrabi
    -2 sjalotjes
    -honing
    -smeuïge kaas (type philadelphia)

    *Sjalotjes snijden in fijne stukjes en aanstoven in een pan.
    *Ondertussen de koolrabi ook in schijfjes snijden, en vervolgens in reepjes.
    *De koolrabi bij de sjalotjes voegen en even laten meestoven. Kruiden met peper en zout en paprika/ cayennepeper.
    *Een bechamelsaus maken van boter, bloem en het vocht van de gestoofde groentjes en een beetje melk.
    Daarna 1 à 2 eetlepels smeuïge kaas toevoegen en enkele druppels honing.
    *De groentjes overgieten met de saus.

    Smakelijk!

  17. clafoutis van courgette, spek en rozemarijn

    ingrediënten voor beslag (4 personen) : 110g bloem, halve theelepel zout, 2 eieren, 15 cl melk,15 cl water, 2 eetlepels mosterd
    voor de vulling : 2 courgettes in lange plakken (halve cm dik), olijfolie, peper en zout, 200 g gerookt spek in blokjes, 1 eetlepel gehakte rozemarijn

    Alle ingrediënten voor beslag mengen en 30 minuten laten rusten.
    Courgetteplakken grillen in geribbelde grillpan, zout en peper. (2 min elke kant)
    Spek bakken 7-8 minuten.
    Verwarm oven tot 220 ° , doe olie in ovenschotel en verwarm even in de oven. Schenk beslag in een kom en roer rozemarijn en helft van het spek erdoor. Doe dit in de ovenschotel. Voeg dan de courgette toe en druk ze in het beslag. Strooi de rest van het spek erover en bak 30 minuten.
    Heerlijk.

  18. Snelle ingemaakte groenten
    Appels, en fruit in het algemeen, bevatten gezonde voedingsstoffen. Vooral in de schil van vruchten bevinden zich veel gezondheidsbevorderende en -ondersteunende substanties. Lekker appels met schil en al eten dus. Maar misschien is een scheutje appelazijn per dag ook een mooie aanvulling.
    Ongepasteuriseerd troebele appelazijn blijkt uit verschillende onderzoeken nog extra gezondheidsvoordelen te bieden. Er zijn verschillende stoffen in appelazijn die verantwoordelijk zijn voor de positieve effecten, waaronder actieve enzymen, pre- en probiotica, diverse mineralen en azijnzuur.

    Appelazijn wordt verkregen uit fermentatie van appels inclusief schil en klokhuis. Appelazijn heeft een positief effect op de zuurgraad in ons lichaam vanwege de alkalische componenten en daarnaast kenmerkt het zich door onder andere antibacteriële, antivirale, schimmeldodende en bloedsuikerregulerende eigenschappen. Het kan de spijsvertering ondersteunen en de enzymen en het azijnzuur maken de rauwe groenten lichter verteerbaar voor ons lichaam.

    Appelciderazijn wordt helemaal een sterke immuun-”booster” wanneer we het combineren met andere ingrediënten die je afweer kunnen versterken zoals gember, kurkuma, knoflook en kruiden (rozemarijn, oregano, tijm, zwarte peper…). De zomer loopt al op z’n einde, over een maandje kan het al wat kouder gaan worden en zullen de griepjes weer opduiken. Mooi op tijd om het immuunsysteem al vast een beetje te ondersteunen met elke dag een schepje van deze ingemaakte groente. Lekker bij hamburgers, of bijvoorbeeld bij Aziatische smaken, zoals bloemkoolnasi of pittige koolrabi noedels.
    En nu het recept :
    Ingrediënten
    - groenten, voldoende om een pot van 500 ml te vullen (bijvoorbeeld wortel, koolrabi, rettich, bietjes, radijs, komkommer, lente ui , zeekraal, rode/gele ui of bijvoorbeeld fruit als appels, perzik, nectarine, etc.)
    - 5 cm gemberwortel, in dunne schijfjes
    - 3 cm verse kurkuma wortel, fijn gehakt
    - 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    - enkele takjes rozemarijn
    - 1 theelepel mosterdzaad (optioneel)
    - 150 ml appelazijn
    - 1 theelepel Keltisch zeezout
    - snufje zwarte peper

    Bereiding
    Vul een glazen pot (of meerdere potten) met de groenten, gember, knoflook, kurkuma, kruiden, zout en peper. Duw aan. Giet hierover de appelazijn en vul af met water, tot alles onder staat. Doe de deksel op de pot en zet de pot minimaal 3 dagen in de koelkast alvorens er van te eten. De groenten blijven weken lang goed. Zo kun je elke dag genieten van een schepje van deze gezonde groenten.

    Tips:

    ◾Wanneer je rode biet gebruikt, kleuren alle groenten roze in het proces, daarom gebruik ik ook wel graag gele biet.
    ◾Als je sap overhoudt na het eten van de groenten, kun je deze aanlengen met water en heb je een heerlijke verfrissende en gezonde drank of gebruik eventuele overgebleven sap om een nieuwe lading groenten in te maken.
    ◾Wanneer de groenten iets te zuur voor je zijn, kun je eventueel een schepje honing of wat extra water toevoegen.

  19. Pompoentaart met chocolade

    ingrediënten
    300 g fruitig pompoenvruchtvlees
    100 g pure chocolade
    3 scharreleieren
    beetje tarwegries of fijngehakte amandelen voor het bestuiven
    180 g speltbloem of volkorenspeltmeel
    2 theelepels bakpoeder
    1 theelepel kaneelpoeder
    rasp van 1 onbespoten sinaasappel
    4 eetlepels acaciahoning
    1 eetlepel Cointreau of Grand Marnier
    180 g zachte boter
    2 eetlepels pijnboompitten
    2 eetlepels fijne rietsuiker
    poedersuiker
    bereiden
    Rasp het pompoenvruchtvlees in de keukenmachine of met een rasp fijn (goed uitdrukken). Rasp ook de chocolade fijn. Splits de eieren en klop de eiwitten tot schuim.

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet de bodem en de rand van de springvorm in met boter. Bestuif de bodem met tarwegries of fijngehakte amandelen.

    Meng het meel, bakpoeder, kaneelpoeder, 1 snuf zeezout, de sinaasappelrasp en chocolade.

    Klop de eidooiers, honing en Cointreau luchtig met de garde of handmixer. Roer de boter en pompoen erdoor. Spatel afwisselend het meelmengsel en het eischuim erdoor.

    Vul de vorm met het deeg en strijk dat glad. Strooi er pijnboompitten en suiker over.

    Zet de vorm op de een na onderste richel in de oven en bak de pompoentaart 30 tot 35 minuten. Controleer of hij gaar is door er met een breipen in te prikken.

    Bestuif de nog warme taart met poedersuiker. Laat de pompoentaart een dag rusten voor u hem aansnijdt.
    extra benodigd
    Keukenmachine of rasp, springvorm (Ø 26 cm), garde of handmixer

  20. Pastinaaktaartjes met geitenkaas en champignons

    Ingrediënten
    •200 g champignons
    •1 sjalot
    •1 flinke pastinaak
    •250 ml room
    •100 g geitenkaas
    •2 eieren
    •50 g boter

    Beboter devormpjes en bekleed ze met bladerdeeg met opstaande rand. Hak de tijmblaadjes fijn en strooi ze over de deegbodem. Snij de sjalot in dunne ringen. Schil de pastinaak en snij in dunne schijfjes. Leg op de deegbodem de sjalot en pastinaak om en om dakpansgewijs.
    Snij de champignons in fijne schijfjes en bak ze aan in wat olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel de gebakken champignons over de taartjes en leg er een sneetje verse geitenkaas bovenop.
    Meng de room met 1 ei en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Giet het roommengsel over de vulling tot hij net niet onder staat. Vouw de deegrand een beetje over de groente en besmeer het met eigeel. Bak tot de vulling stevig en het deeg mooi bruin is.

    Smakelijk

  21. Hartige pompoentaart

    125 g boter
    2.125 g geraspte kaas (cheddar)
    3.250 g bloem
    4.Bakbonen
    5.20 ml olijfolie
    6.1 teentje look
    7.350 g pompoen, in blokjes en gestoomd
    8.een snuifje suiker
    9.een snuifje nootmuskaat
    10.250 g spek
    11.1 kleine rode ui, in ringen gesneden
    12.250 ml slagroom
    13.2 grote eieren
    14.Zout en peper
    15.Een snuifje cayennepeper
    16.Verse tijm

    Bereiding
    1.Doe de boter, geraspte kaas en bloem in de keukenmachine en mix tot het een stevig deeg vormt. Laat het deeg gedurende enkele minuten rusten in de koelkast voor je het gaat gebruiken.
    2.Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak, snijd een stuk uit ter grootte van de taartvorm. Druk het deeg in de ingevette vorm en bedek met bakpapier en plaats er vervolgens de bakbonen op.
    3.Bak de bodem gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, verwijder het papier en de bonen en bak nog eens 5 minuten.
    4.Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de look toe en bak een paar seconden. Voeg de pompoen, suiker en nootmuskaat toe en meng goed tot de pompoen karamelliseert.
    5.Voeg het spek en rode ui toe en bak deze met de pompoen. Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
    6.Klop de room met de eieren, breng op smaak met zout en peper en voeg de cayennepeper erbij.
    7.Giet het roommengsel over de pompoen en plaats in de oven gedurende ongeveer 30 minuten of tot de taart gaar is.
    8.Bestrooi met verse tijm en serveer warm.

  22. Smoothies

    Appel-Pastinaak
    1 pastinaak
    5 mm verse gember
    2 appels
    125 ml gekoeld water
    Doe alles in stukjes gesneden in de blender. Blend tot een egale massa ontstaat.
    Smakelijk

    Groene soep
    1 tomaat
    1 paprika
    1 avocado
    2 handen spinazie
    2 stengels selder
    1 hand verse basilicum
    Water
    1 eetlepel citroensap
    Blend de spinazie en het water tot een egale massa, voeg daarna de rest toe en blend tot een egale soep.
    Super gezond.

  23. Risotto met kabeljauw en verse spinazie:
    300g kabeljauw
    250ml witte wijn
    100ml (soja) room
    1sjalot
    Verse spinazie
    Risotto
    1liter vis of groentenbouillon

    Sjalot aanstoven in olijfolie. Wanneer deze glazig is, de risotto toevoegen. Deze aanstoven tot hij glazig is. Nadien de Witte wijn en room toevoegen. Wanneer deze volledig opgenomen is een grote schep bouillon toevoegen. Nadien de vis toevoegen. Regelmatig bouillon blijven toevoegen tot risotto gaar is. Op het laatste spinazie toevoegen,zodat deze kan slinken.

  24. Vandaag vond ik dit recept van paté van courgette en moest het maken.
    Ik heb het met zongedroogde tomaten in plaats van champignons gemaakt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 medium baking pan
    540 gr geraspte courgette, uitgeknepen en uitgelekt
    215 gr paneermeel
    200 gr geraspte kaas
    60 ml plantaardige olie
    1 ui, gesnipperd
    3 eieren, gesplitst
    1 eetlepel groentebouillonkorrels
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 mespuntje marjolein
    1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
    zout en peper, naar smaak
    200 gr verse champignons, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden ( kan ook met kappertje of zongedroogde tomaten in plaats van champignons)

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min › Bereiding: 1uur › Klaar in: 1u30
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Bak champignons op een matig tot hoog vuur tot al het vocht verdampt is.
    Meng de courgette, paneermeel, kaas, olie, ui, eigeel, champignons, peterselie en kruiden in een grote kom. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Roer door het courgettemengsel.
    Vet een cakeblik in en giet het mengsel erin. Bak 1 uur tot de bovenkant goudbruin is.
    Tip:
    Deze paté kan in kleine potjes worden gepasteuriseerd en zo een aantal weken in de koelkast houdbaar blijven (voeg in dit geval geen ui toe).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>